Logotype

Logga in

Nordiska förvärvar Fintechbolaget Rocker

Nordiska Kreditmarknads­aktiebolaget (”Nordiska”) har den 26 mars 2024 ingått avtal om att förvärva Rocker AB (”Rocker”). Nordiska och säljarna förväntar sig att tillträde kan ske i maj eller början av juni 2024 förutsatt att samtliga villkor för tillträde uppfyllts. Rocker och Nordiska erbjuder finans­iella produkter som bygger på egenutvecklade teknologiska plattformar vilka genom affären nu får möjlighet att kopplas samman till förmån för bättre kundupplevelser och ett bredare utbud av tjänster.

Nordiska har kommit att bli en välrenommerad leverantör av Banking-as-a-Service i norra Europa. Företaget verkar som en möjliggörare i kulisserna bakom många kända Fintechbolag som kommit att se dagens ljus under det senaste decenniet. Med en kärna av modern finans­iell teknik ger Nordiska företag möjligheten att erbjuda allt från konsument- och företagslån till integrerade lösningar inom Embedded Finance. Verksamheten finans­ieras primärt genom räntestarka sparkonton med insättningsgaranti vilka erbjuds i både Sverige och Tyskland.

Vi har varit samarbetspartner till Nordiska under flera år och vi har alltid haft en bra dynamik i våra gemensamma möten. Nordiskas medarbetare är otroligt engagerade med en djup kunskap inom både teknik och finans­. Nordiska har en driven och lösningsorienterad kultur som känns igen från Rocker och jag är övertygad om att våra affärer kommer att växa än mer under ett och samma paraply”, säger Jonas Hultin, VD, Rocker.


Rocker har liksom Nordiska gjort en fantastisk resa och intagit mångas mobiltelefoner. I en smart och kundvänlig mobilapp samsas fokus på privat­personers ekonomiska hälsa med lösningar för både lån och sparande liksom betalkort. Även företag har fått möjlighet att ta del av produktutvecklingen hos Rocker där funktioner för check-out och dynamiska betallänkar visar på bolagets teknologiska höjd. Det senare går under namnet Rocker Pay som bland annat erbjuds som ett betalningsalternativ på marknads­platserna Blocket och Plick där Rocker Pay möjliggör säkra affärer mellan privat­personer. Rocker Pay har också nyligen lanserats tillsammans med DHL och avsikten är att fortsätta etablera fler samarbeten inom logistik och e-handel.

”Rocker har genom åren utvecklat fina tekniska lösningar för både företag och privat­personer där användarnyttan alltid är i fokus. Med Nordiska som ägare hoppas vi kunna förvalta det arvet och ta kundupplevelsen till nästa nivå genom att bredda utbudet av tjänster hos både Rocker och Nordiska”, säger Mikael Gellbäck, CEO, Nordiska.


Schibsted har varit en minoritetsägare i Rocker sedan 2016 och aktivt supporterat bolagets utveckling. ”Genom Rockers partnerskap har vi följt Nordiskas utveckling de senaste åren och det känns mycket bra att Nordiska nu också tar över som ny ägare i Rocker”, säger Jussi Lystimäki, Head of Schibsted Ventures.


Köpet av Rocker tillför Nordiskas portfölj flertalet produkter särskilt inriktade mot konsument och företag inom e-handel. Något som förväntas integreras i den redan omfattande Banking-as-a-Serviceplattform Nordiska erbjuder.

 
Vi har alltid haft ambitionen att vara den ledande leverantören av Embedded Finance och infrastruktur för Banking-as-a-Service i Europa. Förvärvet av Rocker tar oss än närmare det. Affären som helhet känns riktigt bra och jag är övertygad om att Nordiskas bidrag som ny ägare av Rocker kommer vara både kunder och våra medarbetare till gagn”, avslutar Mikael.


About Nordiska

Nordiska Kreditmarknads­aktiebolaget (publ) is a Swedish credit institution operating under the supervision of Sweden’s Financial Supervisory Authority (Finans­inspektionen). From the offices in Stockholm, Sundsvall, Umeå and Oslo, Nordiska services several BaaS customers in Sweden, Norway, Finland, Denmark and the Netherlands. Furthermore Nordiska offers deposit accounts in Sweden and Germany that are covered by the Swedish  Deposit Guarantee Scheme.


Contact information: Mikael Gellbäck, CEO, mikael.gellback@nordiska.com, 08-23 28 00                                                                                  

www.nordiska.com          

TypeError: Cannot read properties of undefined (reading 'url')