Logotype

Logga in

Chief Risk Officer

Nordiska är inne i en omfattande tillväxtfas och som ett led i detta kommer vi att insourca vår riskfunktion och söker nu en Chief Risk Officer som ska leda detta arbete.

Ansvarsområde och rollbeskrivning

I din roll som Chief Risk Officer kommer du att arbeta i ett företag som präglas av entrepenörsanda och utveckling och få en viktig roll i vår fortsatta utveckling med ansvar för att driva och vidareutveckla vår oberoende riskfunktion i andra linjen. Du kommer att arbeta med såväl finans­iella som operativa risker, både på ett strategiskt och operativt plan, och säkerställa att verksamheten genomsyras av en sund riskkultur.

Din roll är bred och till dina arbetsuppgifter kommer bland annat höra att:

  • Upprätta årsplaner samt utveckla och förbättra våra riskhanteringsprocesser
  • Utföra riskanalyser och identifiera samt följa upp de risker bolaget utsätts för samt ansvara för att utföra kontroller, riskanalyser och riskrapporter.
  • Löpande stödja affärsverksamheten och riskägarna och övriga inom den första försvarslinjen
  • Utvärdera risker då nya produkter och tjänster utvecklas och förändras

Du rapporterar till bolagets VD.

Erfarenheter och kvalifikationer

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och med minst fem års arbetslivserfarenhet inom riskområdet från bank eller kreditmarknads­bolag. Har du erfarenhet av att driva och leda en riskfunktion är detta mycket meriterande.

Som person är du prestigelös, driven och proaktiv samt besitter god social och kommunikativ förmåga. Vi sätter vidare stort värde vid pragmatism och medarbetare som har nära till skratt.

Du arbetar och kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.

Vi erbjuder

I våra centralt belägna lokaler invid Stureplan arbetar du i ett spännande och växande bolag i nära samarbete med våra övriga drivna kollegor inom olika funktioner. Företagskulturen och arbetsklimatet är viktigt för oss, varför vi värderar gemenskap och trivsel på arbetsplatsen högt. I denna roll kommer du få möjlighet att växa inom företaget och lära dig verksamheten, produkterna och finans­marknaden i grunden, vilka alla är under spännande utveckling.

Ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Urval sker löpande, ansök därför redan idag.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare infomation eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tel. 070 813 51 85 eller peter.ekström@sharprecruitment.se.