Logotype

Logga in

Torbjörn Westerlund

Utvecklare, Sundsvall
Anställningsår: 2020
Bakgrund: Jag hittade mitt intresse inom programmering väldigt tidigt som 13-åring. De senaste 15 åren har jag jobbat inom IT, främst som utvecklare. Innan jag började på Nordiska hade jag precis tagit anställning på Biometria efter att jag jobbat som konsult i 6 år. Det var en givande tid som konsult där man fick prova på många olika tekniker och lära känna mycket folk från olika företag. Men det är svårt att påverka långsiktigt som konsult, så därför valde jag att ta en annan anställningsform.

Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut?
Mina arbetsdagar varvas oftast av möten och tid för fokuserat arbete. Möten kan handla om hur vi ska designa en kommande tjänst eller hur vi ska ta fram riktlinjer för en väl fungerande utvecklingsavdelning.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa är att jag känner att jag kan vara med och påverka. Möjligheten att förbättra och hitta nya lösningar utifrån erfarenhet från tidigare arbetsplatser ger en känsla av att man långsiktigt bidrar och gör nytta.

Vilka egenskaper tror du är viktigast för att lyckas i din roll?
Driv, intresse och ödmjukhet. Kompetens kan man alltid tillskansa sig.

Vad tycker du utmärker Nordiska som arbetsgivare?
Nordiska har samma driv, långsiktiga mål och ambition som ett startupbolag. Men den stora fördelen är att Nordiska har en stabil grund och är redan ett framgångsrikt koncept. I Sundsvall utmärker sig Nordiska genom att vara ett av de få produktbolag en utvecklare kan gå till.